نکاتی درباره اسهال و استفراغ؛ شایع‎ترین بیماری‎های تابستان و ماه‎های گرم سال – روزیاتو – هاست لینوکس و ویندوز

اسهال و استفراغ شایع ترین بیماری های تابستان و ماه های گرم سال هستند و پیامدهای ناشی از آن ها به قدری جدی است که می تواند سلامتی ما را به خطر بیندازد
تابستان فصل سفر است. به همین دلیل ممکن است در هنگام سفر با هر وسیله ای نشانه های ماشین گرفتگی یا بیماری سفر/حرکت به سراغ تان بیاید. این نشانه ها عبارتند از حالت تهوع، سرگیجه، استفراغ و در اغلب موارد، افت فشار خون و خستگی. علت اصلی این مسأله کاملا طبیعی است و ناشی از عدم توانایی مغز در پردازش اطلاعات بسیار زیادی است که دریافت می کند و باعث ایجاد فاصله میان محرک ها و واکنش بدن می شود.

اسهال می تواند از طریق تماس نزدیک با ارگانیسم های عفونی مثل ویروس ها، باکتری ها و انگل ها رخ دهد. برای اطمینان از در امان ماندن از آلودگی، از شستن منظم دست ها غافل نشوید و این کار را دست کم به مدت ۲۰ ثانیه انجام دهید.

  • تا حد امکان از مصرف آنتی بیوتیک ها خودداری کنید

قرار گیری طولانی مدت در معرض آفتاب موجب می شود بدن مکانیزمی دفاعی برای خنک کردن مغز اتخاذ کند. در این حالت بدن خون «سرد» بیشتری به سمت مغز که دمای آن بالا رفته می فرستند و این مسأله باعث انبساط عروق خونی و در نتیجه سردردهای شدید، افزایش دمای بدن، حالت تهوع و احساس ناراحتی در معده، احساس گیجی، زنگ زدن گوش ها، اختلال دیداری و سرگیجه می شود.

حالت تهوع و میل به استفراغ یکی از نشانه های شایع بیماری های تابستانی است و می تواند نشان دهنده ی مشکل جدی تری هم باشد.

در تابستان بدن ما در برابر بیماری ها آسیب پذیرتر می شود و خطر ابتلا به بیماری های عفونی بالاتر می رود. به همین دلیل باید از خوردن میوه های اسیدی مثل انگور و پرتقال و مواد غذایی ای که باعث روان شدن مدفوع و در نتیجه اسهال می شوند پرهیز کرد. بدن هر شخصی واکنش متفاوتی به مواد غذایی مختلف دارد. بنابراین مواد غذایی ای که با بدن تان سازگار نیستند (مثل لاکتوز موجود در شیر) را به خاطر بسپارید و از مصرف آن ها خودداری کنید. همچنین میزان مصرف کافئین را کاهش دهید چون باعث روان شدن مدفوع می شود.

  • مواد غذایی خام را پیش از مصرف به خوبی تمیز کنید

معمولا سه گروه از باکتری ها عامل مسمومیت های غذایی هستند: سالمونلا (عمدتا در گوشت و تخم مرغ)، استافیلوکوک (عمدتا در بستنی و سس مایونز) و کلستریدیوم (عمدتا در مواد غذایی کنسرو شده).

آنتی بیوتیک ها می توانند تعادل میکروبی نرمال و استاندارد در روده ها به هم زنند و باعث بروز عفونت های شدیدی شوند که منجر به اسهال می شود. به ویژه در تابستان ها باید سعی کنید از مصرف آنتی بیوتیک ها را برای عفونت های جزئی خودداری کرده و به جای آن از دیگر روش های درمانی استفاده کنید.

  • از غذاهای کم پخته یا نپخته دوری نکنید

بسیاری از بیماری های تابستانی به خودی خود خطرناک نیستند و از آفتاب زدگی و گرما زدگی گرفته تا مسمومیت غذایی، با انجام درمان به موقع و مناسب پس از چند روز برطرف خواهند شد. با این حال، از آنجایی که معمولا حالت تهوع به استفراغ منتهی می شود، نباید به آن بی اعتنا بود. استفراغ مکرر، به ویژه در روزهای گرم تر، می تواند باعث کم آب شدن بدن و وارد شدن شوک به آن شود که مسأله ی بسیار خطرناکی است. در این صورت مصرف مایعات یا استفاده از روش های تزریقی (مثل سرم ها) اهمیت زیادی دارد.

image

image

مصرف غذاهای سنگین و مواد غذایی نامناسب (مواد غذایی چرب و تند و دیر غذا خوردن در شب ها)، ناکافی بودن آب مصرفی، قرار گرفتن در معرض آفتاب و دمای بالا یا سفر زیاد می تواند باعث حالت تهوع شود. به علاوه حالت تهوع می تواند از علائم اولیه ی مسمومیت غذایی یا بروز عفونت در معده و روده بر اثر میکرو ارگانیسم ها (ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها) باشد.

بیماری حرکت یا سفر باعث حالت تهوع می شود

حالت تهوع و استفراغ ناشی از گرما زدگی و آفتاب زدگی

مواد غذایی جدید را با احتیاط و به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از ایجاد اختلال در میزان سوخت و ساز بدن و سیستم گوارش جلوگیری شود، چرا که این مسأله می تواند باعث عفونت های باکتریایی شدیدی شود که منجر به التهابات معده ای و روده ای و بروز اسهال خواهند شد.

  • از مواد غذایی دارای خاصیت اسیدی دوری کنید

بنابراین در ساعات گرم تر روز از آفتاب دوری کنید و در سایه بمانید، از کارهای بدنی سنگین پرهیز کنید و آب زیادی بنوشید.

اسهال در تابستان

تابستان و ماه های گرم سال به دلیل بالا رفتن دمای هوا، زمان مناسبی برای رشد میکرو ارگانیسم ها هستند. اگر مواد غذایی در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شوند آلوده خواهند شد. در هنگام مسمومیت، تعداد میکرو ارگانیسم های موجود در بدن افزایش می یابد، این مسأله بر سیستم گوارش تأثیر می گذارد و منجر به حالت تهوع می شود.

اسهال از جمله مشکلاتی است که گهگاه برای همه ی ما پیش می آید اما با بالا رفتن دمای هوا در تابستان و ماه های گرم سال، خطر ابتلا به آن بیشتر می شود. این مسأله به دلیل التهابات معده ای و روده ای شدید ناشی از عفونت های باکتریایی در معده و روده ها است. شایع ترین علل بروز اسهال در تابستان ها عفونت های ناشی از انگل های میکروسکوپی است که از شخصی به شخص دیگر یا از طریق حیوانات منتقل می شوند. اسهال می تواند با مشکلات دیگری مثل دردهای شکمی، بی اشتهایی، حالت تهوع، تب خفیف، کاهش وزن و استفراغ همراه باشد. این بیماری ها به ویژه از طریق آب آلوده یا آب مراکز تفریحی (مثل استخرها) منتقل می شوند. در خصوص انتقال بیماری از حیوان به انسان، این اتفاق از طریق مدفوع یا دهان حیوان رخ دهد و می تواند باعث آلودگی آب و مواد غذایی شود.

گرما زدگی لزوما در نتیجه ی قرار گرفتن در معرض آفتاب نیست و می تواند در نتیجه ی بالا بودن دمای هوا در داخل خودرو یا در نزدیکی بعضی دستگاه ها باشد. در این حالت، علائم مشابه آفتاب زدگی خواهد بود با این تفاوت که دمای بدن به ۴۰ درجه ی سانتیگراد می رسد و سیستم عصبی مرکزی بدن دچار اختلال می شود.

حالت تهوع احساس ناخوشایندی در معده ی ما ایجاد می کند که با میل به استفراغ همراه است. این مسأله دلایل مختلفی دارد. در تابستان و ماه های گرم سال، خطر بروز تهوع و استفراغ به میزان چشمگیری بالاتر می رود چون در معرض گرمای شدید و میکرو ارگانیسم هایی قرار می گیریم که در هوای گرم رشد می کنند.

در طول تابستان مایعات زیاد مصرف کنید تا بدن تان به طور طبیعی پاک سازی شود. اما مراقب آب های آلوده باشید چون اسهال یکی از شایع ترین بیماری های ناشی از آب آلوده است.

اسهال و استفراغ در تابستان

نامناسب بودن تغذیه مهم ترین علت این مسأله است. اگر از طرفداران غذاهای چرب، پر نمک و تند هستید یا شب ها دیر غذا می خورید، احتمال آنکه در تابستان دچار حالت تهوع شوید بیشتر از کسانی است که میوه و سبزیجات، غذاهای سبک و گوشت های زود هضم مثل ماهی مصرف می کنند. در تابستان و ماه های گرم سال، بالا بودن دمای هوا قدرت تحمل بدن را کاهش می دهد. در این حالت، وقتی به معده ی خود فشار می آورید و معده تلاش می کند غذای زیاد یا نامناسبی را هضم کند، بدیهی است که در گوارش خود دچار مشکل می شوید. در صورتی که تحت فشار جسمانی زیادی قرار بگیرید این مشکلات تشدید می شود. حالت تهوع به همراه استفراغ، سوزش معده، نفخ و گاز معده از پیامدهای تغذیه ی نامناسب در تابستان است.

چرا حالت تهوع در تابستان شایع است؟

یکی از عوامل شایع بروز اسهال در تابستان ها، انتقال عفونت از طریق ویروس ها و باکتری های موجود در آب آلوده ی استخرها است. این ویروس ها می توانند از طریق مقعد یک شخص به آب استخر و در نتیجه دیگران منتقل شوند. عفونت اسهالی می تواند تا ۲ هفته حتی بعد از بهبودی به دیگران انتقال یابد. برای احتیاط، بعد از شنا در استخر فورا دوش بگیرید و از بلعیدن آب استخر خودداری کنید.

  • از ایجاد تغییرات بزرگ در رژیم غذایی خود پرهیز کنید

راه های پیشگیری از اسهال در تابستان

  • دست ها را مکررا و کاملا بشویید

استفراغ و تهوع در تابستان

مواد غذایی خام مثل میوه ها و سبزیجات را پیش از مصرف کاملا بشویید چرا که محل مناسبی برای رشد باکتری هایی هستند که باعث عفونت شدید و در نتیجه اسهال می شوند.

  • مایعات زیاد مصرف کنید

اسهال و استفراغ در تابستان

اسهال و استفراغ شایع ترین بیماری های تابستان و ماه های گرم سال هستند و پیامدهای ناشی از آن ها به قدری جدی است که می تواند سلامتی ما را به خطر بیندازد. به همین دلیل لازم است خطر ابتلا به این بیماری ها را جدی بگیریم. برای در امان ماندن از این مشکلات باید از عوامل بروز اسهال و استفراغ در تابستان و راه های پیشگیری از آن ها آگاه باشیم.

برای جلوگیری از مسمومیت غذایی در هنگام آماده سازی و ذخیره ی مواد غذایی در آشپزخانه نکات بهداشتی را رعایت کنید، دست هایتان را بشویید و از مواد غذایی ای که ریسک بالایی دارند پرهیز کنید (مثل بستنی های خانگی و گوشت کم پخته یا نپخته).

موادغذایی ای مثل گوشت و تخم مرغ را پیش از مصرف به طور کامل بپزید چون ممکن است حاوی انگل ها و باکتری هایی باشند که باعث بروز اسهال می شوند.

  • در زمان شنا کردن اقدامات احتیاطی را رعایت کنید

مسمومیت غذایی در تابستان ها امر شایعی است

شایع ترین عوامل بروز حالت تهوع در تابستان چه هستند؟

حالت تهوع مسأله ای طبیعی اما استفراغ خطرناک است

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *